Technical Lead AI

Artificial Intelligence die gebruikers een optimaal gepersonaliseerde beleving biedt of bedrijfsprocessen automatiseert. Als Technical Lead AI begrijp jij wat er komt kijken bij het uitdenken, ontwikkelen en beheren van een AI-systeem. Je bent eindverantwoordelijk voor de technische coördinatie, techniekkeuzes, architectuur, onderhoudbaarheid en het signaleren van doorontwikkelmogelijkheden binnen een project. Dat doe je natuurlijk volgens Agile, Scrum of Kanban. 

Als Technical Lead AI bij SIMON geef je advies aan de klant, stel je schattingen op, werk je aan de backlog en geef je advies over prioriteiten in de context van de ontwikkeling van het AI-systeem. Werken aan re-use en refactoring doe je waar nodig en je maakt keuzes over nieuwbouw Daarnaast heb je overzicht over de gehele ontwikkeling van een project en stuurt een ontwikkelteam aan om nieuwe functionaliteiten en wijzigingen op een efficiënte manier te implementeren. 

Over SIMON

SIMON is gespecialiseerd in de ontwikkeling en implementatie van Artificial Intelligence systemen die gebruikers centraal stellen en bedrijfsprocessen automatiseren. We zijn een jong, startend team en werken dagelijks aan pragmatische oplossingen voor de complexe vraagstukken van onze opdrachtgevers. En dat doen we Agile, gefocust op leveren. Daarbij maken we uiteraard gebruik van bewezen technieken, maar uitdagingen en de nieuwste ontwikkelingen gaan we daarbij zeker niet uit de weg. De filosofie is hetzelfde als die van Artificial Intelligence systemen: snelle feedback, aanpasbare teams en diepgaande domeinkennis. 

Ben jij de Technical Lead AI die wij zoeken?

We willen ons team van specialisten graag uitbreiden met een Technical Lead AI. Herken jij je in de volgende kenmerken:

 • Een afgeronde opleiding in ICT, Software Engineering, Computer Science, Data Science, Fysica, Wiskunde of Econometrie;
 • Aantal jaren werkervaring als Software Architect of Lead developer;
 • Aantoonbare affiniteit/ervaring met AI, Data Science;
 • Aantoonbaar brede interesse en nieuwsgierigheid;
 • Programmeer-ervaring, liefst in een scripting taal zoals Python;
 • Vinden en omgaan met datasets, groot en klein: van vinden, tot opschonen en converteren zodat het bruikbaar wordt als trainingsmateriaal;
 • Inzetten van bv. AWS, een docker omgeving opzetten;
 • Blij worden van rapid prototyping, meepionieren en meedenken in wat er kan. Van concept tot een werkende applicatie (proof of concept);
 • Enthousiasme om frameworks en APIs te ontdekken: bv. Tensorflow/Keras;
 • Naast zelf trainen ook koppelen met bestaande APIs (bv. Emotie/spraakherkenning van Watson, Google of Microsoft).

Wat SIMON jou biedt

Om een grote ambitie te realiseren, is natuurlijk kwaliteit nodig. Wij investeren daarom volop in jouw persoonlijke ontwikkeling. Bovendien vind je bij ons een behoorlijke portie uitdaging en zijn jouw collega’s je belangrijkste sparringpartners. Wat je daarom concreet van ons kunt verwachten:

 • Applicaties/oplossingen bouwen voor complexe vraagstukken, met de meest vooruitstrevende technieken;
 • Een team van hoogopgeleide specialisten, die elkaar continue uitdagen;
 • 10% van jouw werktijd investeren in je eigen kennis, uiteraard op onze kosten. Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken voor opleidingen, cursussen, bezoeken van conferenties en Guilds.
 • Je werkt altijd bij ons op kantoor, in Eindhoven.

SIMON, a friend of ISAAC

De inzet van Artificial Intelligence in bedrijfsprocessen is vaak onderdeel van een grotere propositie of way of working. Om ervoor te zorgen dat het AI-systeem daadwerkelijk waarde creëert, is het belangrijk dat het systeem goed integreert binnen of met bestaande IT-systemen. SIMON is gewend om met partners samen te werken en trekt in deze trajecten op met ISAAC. Met 120+ specialisten ontwikkelt ISAAC internetapplicaties voor complexe vraagstukken op het gebied van e-commerce, e-finance en integratie. Dankzij diepgaande domeinkennis en een vooruitstrevende houding bij de inzet van innovatieve, cutting edge internettechnologie heeft SIMON aan ISAAC de juiste partner. 

Word jij onze nieuwe Technical Lead AI?

Gebeten door het AI, Machine Learning & Deep Learning virus? In het weekend aan het spelen met nieuwe frameworks zoals Keras, Theano, Tensorflow of de Watson APIs die snel uitkomen? 

Maak van deze vacature jouw nieuwe baan. Stel je aan ons voor door nu te solliciteren. We streven ernaar om altijd binnen vijf werkdagen op jouw sollicitatie te reageren.  

Inhoudelijke vragen over deze vacature? Bel of Whatsapp Denise op 06-18 74 52 86 of stuur een mailtje naar denise@isaac.nl. Ze staat je graag te woord!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature, wordt niet op prijs gesteld.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Zie onze privacy policy.